Ünnepelt szépkorúak

Kilencven- és százéves születésnaposokat köszöntött Hajdu László polgármester az önkormányzat nevében.

Bittarovszky József/XV Média, Nagy Botond

Bittarovszky József/XV Média, Nagy Botond

Bittarovszky József 1925. január 8-án született. A 90 éves ünnepelt fizikailag, szellemileg életkorának megfelelő állapotban van. Elmondása szerint édesanyja szakácsnő volt, így tőle tanult főzni is. Szüksége is volt erre, mert sokáig ápolta súlyos beteg feleségét. Amikor megözvegyült a fiát egyedül nevelte. Később a fia megnősült és családjával Győrben él, de naponta hívják egymást telefonon.

Cadownéé/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Cadowné Király Mária/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Cadowné Király Mária 1924. december 21-én született. A 90 éves ünnepelt szereti a művészetet. 2001-ben jött haza Németországból, ahol operaénekesként hódította meg Frankfurt színpadait. Többek között Marton Éva operaénekes is pályatársa volt az ünnepeltnek.

Vargáné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Varga Ferencné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Varga Ferencné Mária néni Mádon született 1924. december 27-én szegény család gyermekeként. A 90 éves ünnepelt helyi pincészetnél dolgozott és innen is ment nyugdíjba. Negyvenéves korában maradt özvegyen és tisztességben, szeretetben nevelte két gyermekét. 1989-ben költözött Újpalotára, gyermekeik szomszédságában vett lakást, itt talált „otthonra”. Négy unokája és öt dédunokája van. Gyermekei gyakran látogatják, közösen ünnepelnek, együtt szerveznek programokat. A születésnapján a sok ajándék mellett, meghatódva vette át a kilencven szál rózsából készült virágkosarát.

Bartók Ferenc/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bartók László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bartók László 1915. január 1-én született. Életvidám, tettre kész, mozgékony mosolygós, aki saját bevallása szerint nagyot hall. Kovácsmesterként dolgozott 51 évig a Hajógyárban. 1941-től 60 évet éltek együtt feleségével, aki háziasszony volt, mert az ünnepelt el tudta tartani a családját. A köszöntésére Ausztriában élő unokája és dédunokája is hazalátogatott.

Gombár Ferencné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Gombár Józsefné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Gombár Józsefné Erzsike néni 1914. december 23-án született. Igazi klasszikus anya, aki 3 fiúgyermeket szült és nevelt fel tisztességben. Taníttatta fiait, ápolta édesanyját, gondoskodott párjáról. Varrónő volt, de a gyerekek miatt abbahagyta a munkát. Amikor újból munkába állt betanított munkásként dolgozott présgépen.

Comments are closed.