Újra életbe lép a tűzgyújtási tilalom a keleti országrészben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Ismét tűzgyújtási tilalom lép életbe a keleti országrészben március 26-án – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A korlátozás többek között Pest megyére is érvényes.

Felhívták a lakosság figyelmét, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. A csapadékmentes időjárás miatt fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tüzek esélye. Tekintettel arra, hogy a múlt héten sok tűz ütött ki, keddtől, március 26-tól a keleti országrészben elrendelik a tűzgyújtási tilalmat – közölték.
A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében, a kijelölt tűzrakóhelyeken, beleértve a vasút és közút menti fásításokat, továbbá tilos a parlag- és gazégetés is.
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével lehet tájékozódni.

Comments are closed.