Újpalotai gólokkal nyert a női jégkorong világválogatottja az USA ellen

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A hétvégén rendezték a tengerentúli női hokiliga, a PHF All Star-gáláját, ezen három csapat lépett jégre: Kanada, az Egyesült Államok és a világválogatott. Utóbbi keretének két magyar állampolgárságú játékosa is volt: a torontói születésű Taylor Baker, és ami a kerületnek fontosabb, Garát-Gasparics Fanni, hiszen újpalota szülöttjéről van szó.

Kerületünk jelenleg az Egyesült Államokban élő büszkesége ráadásul nemcsak pályára csúszott a világválogatott színeiben, hanem mindhárom gólt is ő szerezte az így 3-2-re megnyert meccsen az USA ellen.

„Minitorna keretében csapott össze a kanadai, az amerikai és a világválogatott. Az összecsapások 14 percesek voltak, én az amerikaiak ellen mesterhármast értem el, a szervezők megígérték, hogy annak a meccsnek a korongját elküldik majd nekem emlékbe”

– nyilatkozta a sportoló az MTI-nek.

A világválogatott, amelybe hat országból érkeztek játékosok, megnyerte a másik meccsét is, így ahogy Garát-Gasparics szerint az edzőjük is kiemelte, végre volt egy torna, ahol nem USA–Kanada-döntőt játszottak (a női hokit annyira ez a két ország uralja, hogy az eddigi 21 vb-ből 12-t Kanada, 9-et az USA nyert meg, 2019-et leszámítva a döntőbe se jutott más).

Garát-Gasparics végül a döntőben is lőtt egy gólt, de ott már kikaptak 3-2-re Kanadától. A torna legjobbjának a győztes kanadai együttesben szereplő Loren Gabelt választották, de ő csak 3 gólt lőtt, és volt 1 gólpassza is, így a gála legeredményesebb játékosa a magyar hokis lett.

Az East Rutherford-i Metropolitan Riveterst erősítő Garát-Gasparics jövő hétfőn utazik haza, azon a héten a válogatottal szerepel nemzetközi tornán Budapesten, aztán pedig áprilisban következhet az elit világbajnokság, ahol a cél a legjobb nyolc közé jutás, és így ismét bennmaradás a világhoki élvonalában.

KÉP: XV Media

Comments are closed.