Újabb térfigyelő kamerák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az bizonyos, hogy újabb tíz kerületi helyszínre telepítenek térfigyelő kamerát idén, de ez a szám akár duplázódhat, sőt triplázódhat is, ha nyer az önkormányzat a belügyminisztériumi pályázaton.

Térfigyelő kamerák/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Térfigyelő kamerák/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Önkormányzati forrásból idén tíz kamerát szerelnek fel az alábbi helyszínekre: Bánkút utca–Szentmihályi út–Zala Gy. utca, Bánkút utca–Páskomliget utca, Páskomliget utca 47., Sárfű utca, Nádastó park 31., Fő út–Kossuth Lajos utca, Csobogós lakótelep II, Károly Sándor utca–Közvágóhíd utca, M3 Szilas parkoló, Kontyfa utca 2.
László Tamás polgármester továbbá arra is ígéretet tett, hogy a költségvetés szabad pénzmaradványából kamerát szereltet fel a helyhatóság a Kolozsvár Utcai Általános Iskolához.
Április elején jelent meg az a BM-rendelet, amely az önkormányzatok részére pályázati lehetőséget biztosít térfigyelő kamerák kiépítésére. A pályázathoz nem szükséges önrészt biztosítani, így a kerület további 19 kamera felszereléséhez kért támogatást. Sikeres pályázat esetén így még tovább bővülhet a kamerák száma. A belügyminiszter a támogatási kérelmekről május 30-áig dönt.

Comments are closed.