Új levélfeldolgozó gépsor a Magyar Postánál

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.

A Magyar Posta Zrt. új levélfeldolgozó gépsora a budaörsi országos logisztikai központban 2014. december 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Posta Zrt. új levélfeldolgozó gépsora a budaörsi országos logisztikai központban 2014. december 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a budaörsi központban két évvel ezelőtt indult beruházás teljes összege nettó 5,1 milliárd forint, amelyet önerőből biztosítottak, ebből a modern levélfeldolgozó gépsor mintegy 4,2 milliárd forint, az épület-átalakítás, épületgépészeti és egyéb informatikai beruházás pedig nettó 900 millió forint.

Hamarosan a csekkek bankkártyával történő postai befizetése sem minősül majd kézpénzfelvételnek, valamint a napokban mutatták be a posta csekkbefizető automatáját, amelyből az igényekhez igazodva egyre többet állítanak majd üzembe – mondta Németh Lászlóné államtitkár.

Szarka Zsolt emlékeztetett arra, hogy a központ 2004 márciusa óta üzemel, napi 24 órában dolgozza fel az összes postai levélmennyiségének 85-90 százalékát, napi 2,5-3 millió levelet.

A teljes rendszer naponta több mint 3 millió levél automatikus válogatására alkalmas, segítségével nemcsak a kézbesítő járások szerint képes a rendszer szétválogatni a leveleket, hanem egy adott járáson belül, a cím alapján is rendezi küldeményeket – ismertette a részleteket a vezérigazgató.

Az új rendszernek köszönhetően a Magyar Posta a következő években számos olyan új szolgáltatással tudja bővíteni portfólióját, amelyek ötvözik a hagyományos postai szolgáltatások és a digitális világ kínálta lehetőségeket – mondta Szarka Zsolt.

Comments are closed.