Új játszóterek épülnek a kerületben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Két új játszótér építéséről döntött a kerület vezetése, az egyik a Drégelyvár utcában, a másik a Molnár Viktor és Lőcsevár utca sarkánál lesz. A Répszolg munkatársai dolgoznak a terek kialakításán.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Drégelyvár utcában, a volt ifjúsági ház melletti játszótér két korosztály – 3–6 évesek és 6–12 évesek – szórakoztatását hivatott szolgálni. A játszóeszközök többsége új, ezek mellé még két felújított játékszert is telepítettek. A szép fás, ligetes téren lesz többek között mászóvár, hinta, rugós játékok, homokozó. A kényelmet padok, ivókút, kerékpártároló biztosítja majd – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől. A játszóteret a tervek szerint november közepétől birtokba vehetik a gyerekek.

A Molnár Viktor és Lőcsevár utca sarkán, a Fejlesztő Gondozó Központtal szemben épül a kerület első akadálymentesített játszótere. Hat speciális játszószert telepítenek, amiket fogyatékkal élő és egészséges gyerkőcök is használhatnak.

– A teret körbekerítjük, padokat, ivókutat, utcabútorokat helyezünk ki, az akadálymentes megközelíthetőségről és a játszótér megfelelő burkolatáról is gondoskodunk – tette hozzá az ügyvezető. A tervek szerint hónap végére elkészülhet ez a játszótér is.

Comments are closed.