Új játszótér épül a Kontyfa utcában

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Újpalota első játszóhelye volt a Kontyfa utcai játszótér. A nagy kiterjedésű parkban elszórtan több játszóeszközt telepítettek jó 30 évvel ezelőtt. Ezek a játszószerek az idők folyamán elhasználódtak, így megérett az elhatározás hogy a mintegy félhektáros parkot átalakítsák. Az önkormányzat úgy döntött, hogy többcélú rekreációs parkot hoznak létre a területen. A fejlesztést három ütemre bontották. Tavaly a lakótelepi konyhapark program keretében közösségi kertet alakítottak ki, ahol a környékbeli lakók idén tavasszal már elkezdhették a parcellák művelését. Az első ütemben szerepelt egy futópálya megépítése is, ez azonban forrás hiányában nem valósult meg.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Idén kétgenerációs játszótér építése szerepel a tervek között, amelynek kivitelezése május közepén kezdődött. A téren mind a kicsiknek (6 éves korig), mind a nagyobbacskáknak (6-12 éves korig) szórakozást biztosító játszószereket állítanak fel. Emellett a térre vezető utakat díszburkolattal látják el, növényeket telepítenek, ivókutat, utcabútorokat helyeznek ki, térfigyelő kamerát szerelnek fel. A játszótéren kívül egy kültéri fitneszpályát létesítenek, ahol a felnőttek edzhetik magukat.

A játszóteret, illetve a fitneszeszközöket a tervek szerint június közepén vehetik birtokba a lakók – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől. A beruházásra mintegy bruttó 100 millió forintot biztosít a költségvetés.

A folytatásban a tervek szerint kiépítik a futópályát, a Kontyfa iskola előtti közösségi teret rendezik, valamint a tér piachoz közeli oldalán egy idősebbek számára kialakítandó parkot is építenek rózsalugasokkal, sakkasztalokkal, más, pihenést biztosító elemek kihelyezésével.

Comments are closed.