Üdülésre pályázhatnak a nagycsaládosok

Február 12-én a nagycsaládosok előtt is megnyílt az Erzsébet-program pályázati oldala. Az érintetteknek 30 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzenek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szociális üdülési lehetőségére.

A nyertes családok felnőtt tagjai 5000, a 3-14 éves gyermekek 2500 forint önerő befizetésével, a 3 év alatti gyermekek ingyenesen vehetnek részt a szociális üdülésben. A családok több mint negyven szálláshely közül választhatnak; ezek egy része vízparton, strandok közelében, például a Balatonnál, Hévízen vagy Balfon található, de vannak köztük hegyvidéki panziók is. A szálláshelyek többsége színes, tartalmas családi programokat, sporteszközöket biztosít, a vendégek kirándulásokon vehetnek részt. A szálláshelyek listájáról a www.erzsebetprogram.hu oldalon választhatnak majd üdülőhelyet és foglalhatnak időpontot a nyertesek.

A családok december 31-éig használhatják fel az üdülési lehetőséget.

A pályázatok beadására 2015. március 12-én éjfélig van lehetőség. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül az a pályázó, aki a 2013-as, valamint a 2014-es évben nem nyert támogatást az alapítványtól.

A pályázati kiírásra elektronikus úton, ugyancsak az Erzsébet-program honlapján, egy adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. Akiknek nincs internetkapcsolata, azok az úgynevezett segítőpont-hálózattól kérhetnek segítséget, így például a kormányablakokban, vagy a sokgyerekesek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi irodáiban.

A pályázati jelentkezéshez személyesen is lehet segítséget kérni VI. kerület, Podmaniczky utca 43. alatti irodában. Az alapítvány 371-3242-es információs telefonszáma munkanapokon 8-16 óráig hívható – írja az MTI.

 

Comments are closed.