Tudományos nap az egészségügyi dolgozóknak

A szakrendelőben évek óta tartanak továbbképzéseket, amelyek iránt mindig nagy az érdeklődés az egészségügyi dolgozók részéről. Dr. Wallner Éva, a továbbképzési program szervezője elmondta: idén változtatnak a hagyományokon, ezért első ízben külső helyszínen és hétvégére szervezték a programot. A helyszínt a Csokonai Művelődési Központ biztosította, ahova két szombat délelőttre hívták az egészségügyi dolgozókat.

Tudományos nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Tudományos nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Az első alkalomra április 5-én került sor, amelyen mintegy száz érdeklődő jelent meg. A szervezők neves előadókat hívtak, a programon való részvétel pedig creditpontokat ért. Az első tudományos napot a pitvarfibrillációról, az életkorral összefüggő, de betegségtől függetlenül jelentkező, stroke-ot is okozó ritmuszavarról szóló előadás nyitotta. Ezt követte a sportolók hirtelen haláláról szóló előadás. A szakrendelőben hamarosan elkezdik a sportorvosi rendelést, ezért az előadás aktuális és hasznos is volt. A hallgatóság a tüdőszűrés ez év január elsejei változásairól, valamint a szűréssel kimutatható betegségekről is informálódhatott.

A kerületi dohányzás-leszoktatást segítő program pszichológusa is beszámolt az eredményekről. A program a női inkontinenciáról szóló előadással folytatódott, majd újdonságként egy szexológiai témájú előadás zárta a sort.

Az egészségügyi dolgozók továbbképzése a tervek szerint októberben diabetológiai és ehhez kapcsolódó ideggyógyászati előadásokkal, majd a pszichiátriai betegségek által okozott testi tünetek megtárgyalásával folytatódik.

 

Comments are closed.