Több mint ezren húztak futócipőt

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A XV. Kerületi Önkormányzat és a Pólus Center támogatásával a Budapesti Atlétikai Szövetség vasárnap immár 27. alkalommal rendezte meg a Pólus Futónap – Palota Kupa futóversenyt. A fővárosi szabadtéri atlétikai versenyek nyitó eseményén pedig újból több mint ezren húztak futócipőt.

„Ez a kerület legnagyobb, legnépesebb sporteseménye – mondta Tóth Imre alpolgármester a rendezvény megnyitóján. – Fantasztikus, hogy már 27 éve sikerül mozgásra sarkallni a kerület lakosságát. Szeretnénk ezt a hagyományt a jövőben is megtartani.”

A Pólus Futónap az atlétikai szövetség versenynaptárában szereplő hivatalos versenyek egyike, melyre a fővárosi nagy klubok is neveztek csapatokat. A verseny részét képezte egy szabadidős esemény is, a Palota Kupa, amelyre a kerületi iskolák képviselőit várták. Az az intézmény, amely a legtöbb futót (diákot, szülőt, pedagógust) nevezte, idén „nemcsak” a szokásos nagy értékű (150 ezer forintos) vásárlási utalványt kapta, hanem a Pólus Center felajánlásából még egy 300 ezer forintos bónuszutalvánnyal is gazdagodott. Az úgynevezett mozgósítási versenyt, az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét a Hartyán Általános Iskola nyerte: 550-en képviselték a rendezvényen.

Sátor László, a futónapot szervező a szövetség főtitkára elmondta, idén is a tavaly bevezetett chipes mérést alkalmazták, illetve ez évben is megrendezték a felnőttek számára a 10 km-es crossfutást.

A versenyen több ismert személyiség is részt vett. Gyenesei Leila világbajnok öttusázó, olimpikon sífutó és televíziós műsorvezető például díjakat adott, Gajdos Tamás televíziós pedig a szenior korosztályban futott, és lett országos bajnok. Az egész napos rendezvényt a  hagyományos kutyás futás zárta.

Comments are closed.