Titánok az asztal mellett

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Még érződik a falfesték és a lakk illata az egykori növényolajgyár művelődési házában, de már lelkes pingpongosok gyakorolnak az asztaloknál.

Pingpongosok/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Pingpongosok/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Papp Sándor, egykori tiszaújvárosi futballkapus párjával, Árpás Krisztinával kutyasétáltatás közben rendszeresen bebarangolja az újpalotai lakótelepet. Sétáik során gyakran látják, hogy a sporteszközöket a fiatalok nem arra használják, amire kellene. Innen jött az ötlet, hogy megpróbálják őket értelmes időtöltésre bírni.
Árpás Krisztina tősgyökeres palotaiként ragaszkodott hozzá, hogy a kerületben alapítsanak sportegyesületet. Hosszas terepszemlét követően az elhanyagolt állapotú művelődési házra esett a választásuk, amelyet önerőből felújítottak, és az új létesítményt június 14-én meg is nyitották.
Azért a pingpongra esett a választásuk, mert a sportág nemtől, kortól, időjárástól és tudásszinttől függetlenül élményt jelent mindenkinek. Az első hónap tapasztalatai igen kedvezőek, nagyjából ötven főre tehető azok száma, akik heti rendszerességgel megfordulnak náluk.
Papp Sándor elmondta, hogy a sportegyesülettel a legfőbb céljuk, hogy utánpótlásbázist hozzanak létre. A terveik szerint ősszel felveszik a kapcsolatot a kerületi iskolákkal, de várják olyan pingpongcsapatok jelentkezését is, amelyek edzés- és meccshelyszíneket keresnek maguknak.
A csarnokban elhelyezett 11 asztal, 2 adogatógép és kényelmes nézőtér nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá teszi a helyet.

A csarnok a MúV-HáZ Asztalitenisz és Szabadidőközpontba (Horváth Mihály utca 4., telefonszám: 06 20 444 4924) található. A létesítmény mindennap délelőtt 11 órától este 10-ig tart nyitva. Edzéseken igénybe vehető 8 asztal és 2 adogatógépes asztal, bajnoki mérkőzések és versenyek esetén 7 asztalon lehet játszani egy időben. A csapatoknak külön megállapodás alapján tudnak helyet biztosítani edzéseikhez és mérkőzéseikhez. Edzés után társalgó, biliárdasztal, darts áll a sportolók rendelkezésére, igény szerint lehetőség van a grillezésre, bográcsozásra. A szabadidőközpont a https://www.facebook.com/muvhaz.ptse oldalon is megtalálható.

Comments are closed.