TeSzedd! – Elkezdődött az önkéntes szemétszedés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Március 18-tól 24-ig tart, minden eddiginél hosszabb az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akció – írja az MTI. A TeSzedd honlapja szerint a kerületben két helyen lesz nyílt akció.

A kerületben a Fő út 70. számnál március 22-én reggel 8 órakor várják az önkénteseket, március 23-án pedig délután 3 órakor a Csobogós utca és Mogyoród útja sarkán. 2011 óta hagyományosan megszervezett környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. Új helyszínt már nem lehet bejelenteni, a regisztráció március 3-án lezárult, de a szemétszedésekhez bárki csatlakozhat. A helyszíneket és az időpontokat a TeSzedd! honlapon találják meg az érdeklődők.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) korábbi tájékoztatása szerint az akcióra előzetesen csaknem 240 ezer önkéntes regisztrált.

A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik a több mint 3 ezer bejelentett helyszínről.

Comments are closed.