Testvériség-siker

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága által szervezett 38 éves Budapest Kupa történetében először nyert a Testvériség SE. A rendkívül izgalmas mérkőzés döntetlennel zárult a címvédő Voyage SE-vel, a 11-es párbajban végül kerületünk csapata került ki győztesen.

A kupagyőztes csapat/Fotó: Testvériség SE

A kupagyőztes csapat/Fotó: Testvériség SE

– Fennállása 105 esztendejének legnagyobb sikerét érte el a TESI labdarúgó-szakosztálya a Budapest Kupa győzelemmel – tudtuk meg Törőcsik András edzőtől. A fővárosi amatőr csapatok számára rendezett Budapest Kupán a Testvériség 104 csapat közül bizonyult a legjobbnak, mégpedig nagyon izgalmas döntővel.
– Nagyon jó, fiatal, 20-25 éves átlagéletkorú a társaság. Sági Ferenccel, a XV. kerületi labdarúgó-iskola vezetőjével 2-3 éve kezdtük azt a közös munkát, amely során a sportiskolából kiöregedett játékosait bevettük a gárdánkba. Gyűrű Lajossal, a szakosztály vezetőjével, valamint a fiúkkal nagyon sokat dolgoztunk, dolgozunk a sikerért – mondta Törőcsik András. A célkitűzésekről az edző így mesélt: – Két éve ugyan kiestünk a BLASZ 1-ből, de tavaly sikerült visszakerülni, most a 7–8. helyen vagyunk. Remélem, hogy jövőre még előrébb kerülünk, akár a bajnoki címet is elérhetjük.
– A Testvériség SE 105 éves fennállása alkalmából 105 csapat részvételével utánpótlástornát szervez 2014 júniusában – tette hozzá Törőcsik András. A TESI-nek egyébként mintegy kétszáz utánpótlás-játékosa van, és céljaik között szerepel egy utánpótlásbázis létrehozása azoknak a palotai gyerekeknek, akik a REAC-ba nem férnek be.
A Testvériség SE-t 1909 májusában alakította a sportolni vágyó munkásfiatalok csoportja három szakosztállyal (labdarúgás, atlétika és birkózás) az Istvántelki Főműhely területén. Az egyesület elnevezését az alapítók a francia forradalom hármas jelszavából vették át. A névválasztás telitalálatnak bizonyult, mert az egyesület tagjai és vezetői azóta is egyaránt büszkék a „Testvériség” névre és arra, hogy a TESI nagy családjához tartozhatnak – olvasható a testveriseg.eu oldalon.

Comments are closed.