Telt házas Anna-bál

Hagyományteremtő szándékkal július 26-án Anna-bált szervezett a Rákospalotai Örökségünk Egyesület a Csokonai Művelődési Központban. A rendezvény olyan jól sikerült, hogy a szervezet már szerződtette a jövő évi bálra is a mogyoródi zenekart, akik az idei rendezvényen biztosították a talp­alávalót és a jó hangulatot.

Anna-bál/Fotó: XV Média, Vargosz

Anna-bál/Fotó: XV Média, Vargosz

– Dédnagyanyáink idejében július végén aratóbálokat tartottak, ezzel ünnepelve a termést és a betakarítást. Az idő és a kor előrehaladtával ezeket az Anna-bálok váltották fel. Rákospalotán 1994-ben élesztette fel a nyárközepi Anna-bál szervezését a Gazdakör. Az akkori fiatalok tavaly év végén megalapították a Rákospalotai Örökségünk Egyesületet, amelynek fő célkitűzése a régi hagyományok újjáélesztése, valamint közösségi programok, bálok, kirándulások szervezése – tudtuk meg Artnerné Dudás Zsuzsannától, a rendezvény egyik főszervezőjétől.
Az idei Anna-bál egyik érdekessége volt, hogy a nyitótáncot a gazdaköri nyitótáncosok gyermekei adták elő, akiknek a keringőt – hasonlóan a gazdaköri Anna-bálhoz – Molnár László tanította be.

Anna-bál/Fotó: XV Média, Vargosz

Anna-bál/Fotó: XV Média, Vargosz

A rendezvényre a belépő egyben szavazócédula is volt, amellyel voksolni lehetett a bál szépére. A gyerekek este 11-kor újratáncolták a keringőt, majd következett az eredményhirdetés. A bálkirálynő Veperdi Mária lett, a bálkirály pedig Kovács Márton.
Az egyesület már készül következő nagyszabású rendezvényére, amely szeptember 20-án lesz. A Szüreti Felvonulás a Karácsony Benő parkból indul, és a parkban programokkal is várják az érdeklődőket.

Comments are closed.