Teljesíthető közösségi szolgálat a TeSzedd! akcióval

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Idén is teljesíthetik a kötelező közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint idén május 15-e és 17-e között lesz a szemétgyűjtési akció szerte az országban. Ehhez kapcsolódóan akár 8 órányi környezetvédelmi irányú közösségi szolgálatot is teljesíthetnek a fiatalok, ha az iskolájuk csatlakozik az  „országtisztító” akcióhoz és megszervezi a szemétszedést. Regisztrálni 2015. május 7-ig lehet a www.teszedd.hu weboldalon.
A közösségi szolgálat teljesítése azoknak a diákoknak kötelező, akik 2016-ban vagy azt követően érettségiznek: 2016. január 1-től a szolgálat az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele. A fiataloknak összesen 50 órát kell eltölteniük közösségi szolgálatban, például egészségügyi, oktatási vagy éppen környezet- és természetvédelemi tevékenységgel.
A TeSzedd! keretében 5 órányi közösségi szolgálatot lehet teljesíteni. Ebből 1 óra a felkészítésen, 3 óra a szemétgyűjtésben és 1 óra az akció utáni értékelésen való részvétel. Ezen kívül lehetőség van előzetesen – legfeljebb 3 órában – részt venni a szemetes helyek felkutatásában, azaz a TeSzedd! helyszínének kiválasztásában.

Comments are closed.