Téli felkészülés a kerületben

– November közepétől a kerületek városüzemeltető cégeinek is fel kell készülniük a téli időjárásra. Nincs ez másként kerületünkben sem, ahol a Répszolg látja el ezt a feladatot. A cég elkészítette az úgynevezett téli intézkedési tervet, amely pontosan meghatározza személyekre, felelősökre, gépekre, úthálózatra lebontva a feladatokat – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.

Hókotró/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hókotró/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A hóeltakarítás és síkosságmentesítés fővárosi feladat, de a külső kerületek többsége – ahová gyakran csak napokkal a havazás kezdete után jutnak el a Fővárosi Közterület-fenntartó munkagépei – besegít ebbe a munkába. A Répszolgnál rendelkezésre áll két nagy hóekés úttakarító gép és a nyáron fűkaszálásra használt önjáró kisgépekre is szükség esetén hóeke kerül, amellyel a járdákat, parki sétányokat, átkötőutakat tisztítják.
Havazás esetén a Répszolg teljes személyi állománya az utak, közterek megtisztításán dolgozik munkaidőben, azon kívül pedig úgynevezett „házi készenlétben” vannak, amely a gépkezelőket és egy hatfős brigádot érint, akik a szóróanyagot szállítják ki, ők szükség esetén azonnal bevethetők – mondta Demeter János.

Comments are closed.