Tehetséggondozásból ötös

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Pedagógusnap alkalmából június 2-án huszonöten kaptak Bárczy István Díjat, a fővárosi elismeréseket Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes adta át, az ünnepi műsorról pedig a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola gondoskodott. A kitüntettetek sorában három kerületi pedagógust is jutalmaztak.

A három kerületi pedagógus és Csomós Miklós/Fotó: XV Média, Vargosz

A három kerületi pedagógus és Csomós Miklós/Fotó: XV Média, Vargosz

A Hartyán Általános Iskola igazgatóhelyettese, Szőcs Tamás a példamutató pedagógiai munkássága, valamint a tehetséggondozás terén elért kimagasló eredményei elismeréseként, Székely-Mádai Lászlóné nyugalmazott tanár pedig a több mint harminchét évnyi pedagógiai, szakmai munkássága elismeréseként, önzetlenül végzett munkájáért vehette át a díjat. Ezenkívül Nedoba Katalin, a Palotai Vadvirág Óvoda vezetője a különleges bánásmódot igénylő gyerekek neveléséért, és az elkötelezett óvodai nevelőmunka irányításáért kapta meg a kitüntetést.

A Bárczy István Díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, az elismerés a közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez és ezáltal Budapest fejlődéséhez. A főpolgármester-helyettes örömét fejezte ki, hogy ennyi elhivatott pedagógust köszönthetett. Kifejtette, hogy az egyik legfontosabb hivatás a tanári pálya, az oktatás színvonala, pedig azon múlik, milyen pedagógusok nevelik a jövő nemzedékét.

Comments are closed.