Táncos-zenés fesztivál

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Hagyományteremtő szándékkal immár másodszor rendezte meg a Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézmény – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, a Magyar Spe­ciális Művészeti Műhely Egyesület, és a Csomópont Tehetséggondozó Program a Speciális Művészeti Fesztivált.

Speciális Művészeti Fesztivál/Fotó: XV Média, Vargosz

Speciális Művészeti Fesztivál/Fotó: XV Média, Vargosz

A Hartyán Általános Iskola adott otthont a második alkalommal megrendezett Speciális Művészeti Fesztiválnak április 25-én és 26-án. A kevésbé jó idő ellenére a rendezvény nagyon sikeres volt. A szabadtéri színpadon 25-én a Csomópontosok, a ­Steel Orange és a Hangadó zenekar adott fergeteges koncertet, a lelkes közönség a színpad előtt táncolt. Hasonló volt a helyzet másnap, amikor a Szivárvány együttes, Csordás Tibi és Kefir lépett fel odakint. Az iskolában felállított színpadon szombaton mutatkoztak be a kulturális csoportok. Az érdeklődők néptánc, társastánc, modern­tánc, ének, vers- és prózamondás, színpadi játék, zenés színpadi játék, bábjáték, valamint egyéni hangszeres zene produkciókat tekinthettek meg. A rendezvényen a Szilas Néptáncegyüttes és a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola tanulói is felléptek – tudtuk meg Tajti Réka rendezvényszervezőtől.
Az ESZI–ÉNO közös szervezésében tavaly útjára indított kezdeményezés lehetőséget ad a művészeti csoportok és egyéni előadók bemutatkozására, színpadi fellépésére, egyúttal a bemutatókról történő közös beszélgetésre, a felkészítők szakmai segítésére.
A fesztivál másik fontos célja, hogy a művészet eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyatékkal élő közösségek értékteremtő munkájára, formálva ezzel a többségi társadalom szemléletét és növelve az emberek egymás iránti toleranciáját.

Comments are closed.