Támogatás, hogy szebb legyen a karácsony

Átlagos olvasási idő: 2 perc
Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A segítség mindig jól jön, de karácsony előtt különösképpen. Vannak emberek, nem is kevesen, akiknek másról szólnak az ünnepek, mint általában. Az ÖTHÉT Egyesület „kupakgyűjtő” akciója minden esztendőben a karácsonyi ünnepek előtt a leghatásosabb. Ilyenkor még a támogatóknak is szívet melengetőbb érzés az adományaikat átadni.

– Kéthavonta történik ilyen adományozó ünnepség – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester asszony december 12-i (idei utolsó) rendezvényen -, ezért sok új dolgot nem lehet ehhez a fantasztikus történethez fűzni. Mindössze a köszönetemet szeretném kifejezni egyrészt a kezdeményező egyesület felé, másrészt a támogatóinknak, akiknek a száma az elmúlt öv évben szerencsére megsokszorozódott, illetve azoknak a családoknak is, akik mertek hozzánk fordulni segítségért. Adományozni mindig jó, de különösen igaz ez a karácsony előtti időszakra. Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei ünnepi ajándékainkat két sokgyerekes családnak adhatjuk át, akiknek szeretnénk ezzel a gesztussal nagyon boldog karácsonyt és még boldogabb új esztendőt kívánni.

Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke elmondta, hogy, bár vannak, akik bírálni próbálják ezt a kezdeményezést. a rendszer úgy lett kialakítva, hogy az az első pillanattól az utolsóig átlátható legyen.

– Az egyesület mindössze az átadási ceremónia szervezésében és a támogatók felkutatásában vesz részt. A rászoruló családokat mindig a Népjólétiés Intézményfelügyeleti Főosztály szakemberei választják ki, akiknek a támogatók saját kezűleg adják át az adományaikat.

A „Gyűjts az életért!” kampány adományozói 2019-ben a következők voltak: XV. kerületi Önkormányzat, a RÉPSZOLG, a Palota Security, a Fejlődő Rákospalotáért Egyesület, a Rászorulókat Támogatók Egyesület, az Újpalotai Piac, a Pál Autóház, a Hörpentő Söröző, a Nádas-tó Étterem, a Tesco, a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi kirendeltsége, a Szabó Ervin Könyvtár, illetve egyéni támogatóként Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármesterek, Hajdu László országgyűlési képviselő, Legárd Krisztián önkormányzati képviselő. A karácsonyi akcióhoz idén három kerületi lakos is csatlakozott. Nagy Lajosné 3-3 saját készítésű bohócfigurával lepte meg a két megajándékozott családot, míg a nyugdíjas Hincz házaspár a saját rezsiutalványát ajánlotta fel nekik.

Comments are closed.