Sztárok az osztályteremben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Coco Chanel… Micsoda nevek! Minden bizonnyal jól indul a napja annak, aki rájuk pillanat. Valószínű ez inspirálta a Mosolyfestőket is, akik tizenkét neves ember portréját festették a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola dráma-történelem szakos 9/a. osztály termének a falára.

www.mosolyfestok.blogspot.hu

www.mosolyfestok.blogspot.hu

Molnár Kinga textiltervező, faldekoratőr és rajztanár sokoldalúságát tükrözi, hogy alkotóerejét jótékonykodással ötvözi. A szomszéd kerületben működő Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola lakberendező szakos diákjaival megalakított egy festőcsapatot, akikkel szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező intézményekbe járnak falat dekorálni, festeni. Munkájukat önkéntes alapon végzik, nem kérnek pénzt érte, de szeretnének mosolyt csalni az arcokra, így született meg a nevük is: Mosolyfestők.

Február első napján városrészünkben a Dózsa iskolában szorgoskodtak az önkéntes alkotók. Ezúttal egy diák anyukája kérte fel az egyesületet, szépítsék meg a gyermeke osztálytermét.

Rengeteg tennivaló előzte meg a mű elkészítését. Tisztító falfestés és egyéb helyreállító munkák után kezdhettek alkotni a jótevők. A szülői munkaközösség is kivette részét a feladatokból, hiszen számukra fontos, hogy gyermekeik milyen környezetben töltik az iskolaéveiket.

– A Mosolyfestőknek figyelembe kellett venni, hogy ezúttal nem kicsiknek, hanem a 15-18 éves korosztálynak alkotnak. A dráma-történelem szakos osztály jellegéből adódóan, olyan tizenkét híres embert ábrázoltak, akik a festészet, az irodalom, a történelem, a film, a zene és egyéb művészetek, tudományok kultikus alakjai. A mű különleges technikával készült, az alkotók sötét és világosabb tónusokat használtak – tájékoztatott Benkovics Sándor igazgatóhelyettes.

Comments are closed.