Szomszédünnepek Rákospalotán és Újpalotán

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Két helyen is összejöhettek a szomszédok május 12-én. Rákospalotán ugyanis a leendő 5-ös számú választókörzetben Farkas Edit, Újpalotán pedig két szomszédos körzetben, a 10-ben és a 11-ben Makai Ferenc és Csernák János szervezett kötetlen szomszédtalálkozót.

A rákospalotai Tukános játszótéren, illetve a mellette levő parkolóban nagy volt nyüzsgés. Farkas Edit felhívására ugyanis sokan megmozdultak. A főszervező azonban egy korábbi lábtörés miatt kicsit nehezebben mozgott, ám ennek ellenére is megpróbált mindenhol ott lenni, mindenkivel elbeszélgetni. Szerencsére nem egyedül kellett lekötnie a szomszédok figyelmét, ebbe ugyanis besegítettek a helyi rendőrök, akik két autóval is kivonultak a helyszínre, és amely járműveket  „megnyitották” a gyerekek előtt. A polgárőrök, számos önkéntes, állatvédő is részt vett a programban, melyből nem hiányozott a csillámfestés, és az élő zene sem. Az ételekről, valamint a jó hangulatról pedig elsősorban a résztvevők gondoskodtak, akikből nem volt hiány.

Újpalotán Makai Ferenc harmadik éve szervez szomszédünnepeket (és egyéb közösségi programokat) a Kőrakás parkban élőknek. Ezúttal azonban Csernák János is csatlakozott hozzá, így még több embert sikerült megszólítaniuk. Aki hallgatott a hívó szóra jól járt, a Kőrakás parkban ugyanis minden korosztály megtalálhatta a kedvére való szórakozást.

A legkisebbeket (és a szüleiket) Pingvin Pityu szórakoztatta, a felnőtteknek Bach Szilvia humorista stand-up-polt, míg a tinédzserek a Csomópont tehetségeinek műsorát nézhették meg. Volt trambulin, állatsimogató, kézműves foglalkozások, kutyás bemutató, ugrálóvár, arcfestés és csillámtetoválás, ingyenes vérnyomás- és vércukormérés, kéztisztaságvizsgálat, zsíros kenyér, kókuszgolyó. Oldott hangulatban telt a vasárnap délután.

Comments are closed.