Szépkorúként is fiatal maradt

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A 90 esztendős Vörös Károlynét köszöntötte otthonában Tóth Veronika alpolgármester. A jubileumi kort megérő hölgy egyike volt Újpalota első lakóinak. „Tavaly volt ötven éve, hogy ideköltöztünk a családdal” – mesélte az ünnepelt. „Előtte a belvárosban laktunk egy szűk kis lakásban, azt sikerült elcserélnünk erre a hetedik emeleti ingatlanra.”

Vörös Károlyné végigdolgozta az életét, utolsó munkakörében állatorvosok mellett végzett irodai munkát, nyugdíjba is innen ment.

„Édesanyám nagyon jó egészségnek örvend, amit nagyban köszönhet két orvosnak, dr. Láng Istvánnak és dr. Bódi Brigittiának. Előbbi egy daganatos megbetegedés után műtötte őt, mellyel az életét mentette meg. István azóta is jó barátságot ápol anyukámmal, Brigitta pedig belgyógyászként rengeteget tett és tesz azért, hogy az idős betege mind a mai napig fitt maradhasson”

– mondta a fia, a Dalnoki László.

Az újpalotai születésnapos úgy érte el ezt a szép jubileumot, hogy szinte semmilyen gyógyszert nem szedett életében. Az egészségéhez pedig határtalan jókedv és életöröm is párosul. „Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, a fiamnak, az unokámnak és a dédunokáimnak is. Nagy örömömre a legkisebb utódommal, a 10 éves dédunokámmal mindig közösen ünnepeljük a születésnapunkat, így nekem is sokkal könnyebb elviselnem az évek múlását.”

Az idős hölgy azt is elárulta, hogy a hétköznapokon van egy titkos társa, egy Ödön nevű görögteknős, mellyel immár 23 éve osztja meg újpalotai otthonát.

„Ödön olyan, mint egy kutya, csak nem ugat. Mindenhova követ engem, így a lakás egyetlen pontján sem vagyok egyedül.”

KÉPEK: Csokonai Nonprofit Kft.

Comments are closed.