Személyes kedvesség

 

ajándékkészítés

ajándékkészítés

Girlandok, gömbök és karácsonyi zene mindenhol. Most már biztos, hogy hatalmas léptekkel közeledünk az ünnep felé. Ilyenkor kezdődik el a visszaszámlálás, az ajándékok és a karácsonyi kellékek utáni hajsza.
Ne essünk kétségbe, ha pénzhiány vagy egyéb ok ­miatt nem szereztük be a fa alá szánt meglepetéseket. Készüljünk örömmel az ünnepre, és bosszankodás helyett használjuk saját kreativitásunkat. Ötletes és nem utolsósorban személyes ajándékokat készíthetünk saját kezűleg.
Higgyék el, a házi sütésű kenyér, sütemény ízlésesen becsomagolva éppoly jó ajándék, mint egy kis kosár lekvár, befőtt, netán szörp, amelyet a kertünk gyümölcseiből főztünk be. Fűzhetünk ékszereket, varrhatunk, ragaszthatunk használati és dísztárgyakat, a kézműveskedésbe a gyereket is bevonhatjuk. Mindamellett, hogy jó kis móka, a családi kötődést is mélyítik az ünnepi közös készülődések.
Ne felejtsünk el névre szóló karácsonyi üzeneteket gyártani. A bátrabbak hirdetésként is megjeleníthetik olyan médiumban, amelyet olvasnak a családtagok, ­barátok.

Comments are closed.