Sűrűbben mérnek sebességet

Idén többször mérnek sebességet a rendőrök a főváros egész területén, ezzel a balesetek számát kívánják csökkenteni. Babar Tamás főhadnagy elmondta, hogy a kerületi mérések idejét és helyét a jövőben is feltüntetik a police.hu weboldalon.

–         A helyszínek kiválasztását mindig az aktuális baleseti statisztikák határozzák meg – mondta a XV. kerületi szakember. – De a Bánkút utcában, a Károlyi Sándor utcában, a Régifóti úton, a Rákos úton, a Szentmihályi úton és a Késmárk utcában továbbra is számítani kell a sebességmérésre.

Az országos sajtóban is megjelent, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság idén újabb traffipax berendezéseket szerez be, így hamarosan két kerület fog használni egy készüléket, de a BRFK saját méréseket is tervez a városban. A XV. kerület valószínűleg Zuglóval osztozik a traffipaxon, így minden második nap mérhetnek városrészünkben.

Az önkormányzat még 2012-ben vásárolt egy traffipaxot a rendőrség számára, melyet azóta is havonta használnak. Babar Tamás szerint a fokozott sebességméréseknek érezhető a hatása, 2014-ben jelentősen csökkent a súlyos sérülésekkel járó balesetek száma, és hosszú idő után először nem történt halálos kimenetelű baleset a kerületben.

Comments are closed.