Segítő kéz az élhető napokért

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

2308_BozsekBrigitta_+2

Lendületes munkatempója irigylésre méltó, személyisége határozottságot és magabiztosságot sugall. Bozsik Brigitta az idősekkel gyorsan szót ért, odafigyelésével, gondoskodásával hamar elnyerte környezete bizalmát. Példamutató szociális érzékenységét idén díjjal jutalmazták.

– Kollégáim titkos szavazással jelöltek az Év Szociális Munkása elismerésre, vezető gondozónőként én nyitottam ki a borítékokat, igencsak meglepődtem, amikor megláttam, hogy egyöntetűen rám szavaztak.

– Mi motiválta arra, hogy a helyi szociális szférába helyezkedjen el?

– Egészségügyből érkeztem a Területi Gondozás Kontyfa utcai Idősek Klubjába. Kisgyermekes anyaként előző munkahelyemen nehéz volt összeegyeztetnem az éjszakai nővéri ügyeletet. Családbarát állásra vágytam, úgy hogy közben nem kell feladnom hivatástudatomat, így kerültem 1998-ban a házi segítségnyújtás területére. Bár sokszor emberpróbáló feladat, lelkesedésem töretlen. Tagadhatatlan nagy szakmai alázat szükséges ehhez a tevékenységhez, azonban annyira szeretem az időseket, hogy hamar megtaláltam a helyem ebben a munkakörben.

– Sikereit jelzi, hogy munkába állása után két évvel már csoportvezető gondozónőként dolgozott.

– Nem győzöm hangoztatni, hogy a megtisztelő cím nem csupán nekem szól, hanem az egész csapatnak, hiszen azért tudunk ilyen hatékonyan dolgozni, mert együttműködünk. Kétségtelen, össze kell tartani a gondozókat, azonban remélem, a segítségnyújtáson túl, különböző konfliktuskezelő technikák átadásával is megkönnyítem kolléganőim mindennapi teendőit.

– Egy gondozónőnek, mi a legnagyobb öröm?

– Fantasztikus megtapasztalni a törődés erejét, látni, ahogy egy idős ember, aki korábban ágyhoz volt kötve, újra közösségi életet él. Célunk, hogy gondozottaink számára saját otthonukban nyújtsunk önálló életvitelük fenntartását adó gondoskodást, valamint segítsük őket egészségi, mentális állapotuk vagy más problémáik megoldásában és mindennapi életükben.

(beres)

Comments are closed.