Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Palota Sakk immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Régió Játék Rákospalota Kupa gyermek- és FIDE Rapid értékszámszerző versenyét a Hubay Jenő Zeneiskola Bocskai utcai nagytermében, ahol az elmúlt 12 évhez hasonlóan  telt ház volt. A több mint 110 induló négy gyermek- és egy FIDE-kategóriában versenyezhetett egymással.

„Az idei év különlegessége, hogy a kerületi verseny immár országos rendezvénnyé nőtte ki magát – emelte ki Mihály Zoltán, a Palota Sakkszakosztály vezetője, a verseny főszervezője. – Idén ugyanis öt nagy városban, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Győrben is területi versenyeket rendeztünk, melyek győztesei ezen a budapesti döntőn dönthetik el, hogy ki nyeri idén a kupát.”

A sakkversenyt ismét sokan támogatták. A főszponzor Régió Játék mellett a kerületi önkormányzat is segítette a rendezvényt.

„Az önkormányzat fontosnak tart minden olyan eseményt, amely a gyerekek fejlődését szolgálja – mondta Cserdiné Németh Angéla, aki személyesen nyitotta meg a rendezvényt –, márpedig a sakkverseny ilyen esemény, így ígérem, a jövőben is támogatni fogjuk.”

Az április 13-i versenyen a házigazda Palota Sakk 12 versenyzővel képviseltette magát. Közülük Serfőző Ádám a FIDE-csoport bronzérmese lett, ő egyébként kerületi is. A rákospalotai jr. Farkas Ottó a legeredményesebb 18 év alattiak díját kapta. Ferenczi Zente a 12 év alattiaknál szintén dobogóra állhatott. A tíz év alattiaknál Nguyen Duc Quang Kontyfa iskolás sakkozónk lett a második.

A Palota Sakk számára kiemelten fontos az idei év, hiszen Budapest története során először egy sakkolimpia házigazdája lesz. A rákospalotai klub felnőtt csapata pedig szeretné az idei szezont bajnoki címmel zárni. Ennek érdekében jelentősen megerősítették a Budapest-bajnokságban szereplő csapatot. Most, a bajnokság vége előtt veretlenül vezeti a tabellát.

Comments are closed.