Rendőrségi hírek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szórakozásból rongáltak

A 196-os busz vezetője arra lett figyelmes, hogy három fiatal az utastérben levő ablaktörő kalapáccsal betörte a jármű egyik ablakát. A három fiatal ezt követően a megállónál leszállt, de a buszvezető értesítette a rendőröket, és megadta a személyleírásukat, amely alapján a járőrök mindhármukat elfogták.

A fiatalok nem tudták indokolni a tettüket, mindössze annyit mondtak, hogy csak szórakoztak egy kicsit. A buszban okozott kár 320 ezer forint.

Ravasz trükkök

A trükkös tolvajok jó emberismerők, szuggesztívek, fantáziadús módszerekkel „dolgoznak”. Az alábbiakban gyakran előforduló trükköket adunk közre.

Egy idősebb házaspárhoz azzal a trükkel csöngetett be egy férfi, hogy a szomszéd ingatlant megvenné, de előbb szeretné a megvásárolandó ház hátsó részét is megtekinteni. A házaspár beengedte őt, de akkor egy másik férfi – egy álépítész – is felbukkant és elmondta, hogy a rendőröktől hallotta, a közelben elfogtak valakit, aki több házból, többek között a házaspáréból is lopott.

A házaspár a „vendégek” szeme láttára ellenőrizte az értékek meglétét. A sértettek csak a két férfi távozását követően vették észre, hogy a több százezer forintos vagyonuk eltűnt a rejtekhelyről.

Egy másik esetben álvízóra-leolvasók csöngettek be egy 84 esztendős bácsihoz, akinek azt mondták, hogy az óra leolvasásához egy nemesfémre is szükségük van. A bácsi átadta nekik az arany nyakláncát, amely aztán a leolvasóknál maradt. A bácsi csak később jött rá, hogy alaposan becsapták.

Comments are closed.