Régmúlt idők vendéglátó hagyományai

A helyi önkormányzat idén már a negyedik alkalommal hirdette meg a „Jöjjön ki Palotára!” pályázatot. A pályázaton támogatást nyerhetnek a kerületi vendéglátóhelyek tulajdonosai, és az összeget reklámcélra, programok szervezésére, vagy tetszőlegesen olyan ötlet megvalósítására használják, amely öregbíti a városrész hírnevét.

A nyertesek Hajdu László polgármesterrel és Lampert Mónika jegyzővel/XV Média, Nagy Botond

A nyertesek Hajdu László polgármesterrel és Lamperth Mónika jegyzővel/XV Média, Nagy Botond

Idén tizenegy pályázat érkezett az önkormányzathoz, melyek értékelésekor elsőbbséget élveztek azok a tervek, amelyek nemcsak elképzeléseket, hanem konkrét eseményeket írtak le, illetve ahol a pályázó önrészt is vállalt. A pályázatok közül több is kapcsolódik az adventi ünnepkörhöz, a karácsonyi előkészületekhez, de van a kerület múltjának felelevenítésére és egyéb ünnepekre szerveződő rendezvénytervezet is.

Ezenkívül több pályázó a kerületi vendéglátóhelyek színvonalát emelő lépéseket tarja a szükségesnek – tudta meg lapunk a szerződések ünnepélyes aláírásakor, december 4-én. Ezúttal nyolc cég kapott zöld utat az ötleteik megvalósításához, a Rikiki Kft., az Újbor Palota Kft., a Lugas Söröző, a BOR-ÉV Kft., az N. Business 51 Kft., a Hörpentő Söröző, a Húskastély Kft. és a Palotamix programja nyújt majd remélhetőleg feledhetetlen pillanatokat a lakosoknak.

Hajdu László polgármester elmondta: az elbírálásban ő nem vett részt, mégis neki jutott a megtisztelő feladat, hogy a nyerteseket tájékoztassa a végeredményről. Hozzátette, bízik abban, hogy egyszer a kerület olyan része lesz a fővárosnak, ahol érdemes megállni, mert vendégszeretete, gasztronómiai kínálata országos hírű.

Comments are closed.