Régi stílus, új szellemiség

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A Fő úti bölcsőde hamarosan újra gyermekektől lehet hangos, januárban már visszaköltözhetnek a növendékek az uniós támogatásból teljesen felújított rákospalotai intézménybe. Az épületen a KMOP-4.5.2-11-2012-0032 számú pályázaton nyert pénz felhasználásával végeztek rekonstrukciót. Az átadóünnepségen Hajdu László kerületi polgármester és László Tamás országgyűlési képviselő közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot, és átadták jelképesen a bölcsőde vezetőségének, valamint a lakóknak a megszépült épületet december 10-én.

Ünnepélyes átadó/XV Média, Nagy Botond

Ünnepélyes átadó, Hajdu László és László Tamás/XV Média, Nagy Botond

Az ünnepségen Oláh Béla, a RUP-15 Városfejlesztési Kft. ügyvezetője részletesen beszámolt a jelenlévőknek a beruházásról. Elmondta: a szerződést a közbeszerzési eljárás után február 14-én kötötték meg a nyertes vállalkozással, a Kométa Szerviz Szolgáltató és Mérnöki Irodával, ezután kezdődött a kivitelezés. Kitért arra is, hogy a pályázatban szereplő felújítás eredetileg csak az intézmény Fő úti és Petőfi utcai szárnyát érintette volna, azonban az önkormányzat a pályázaton kívüli épületszárny rekonstrukcióját is megvalósította.

László Tamás a remény házának nevezte a bölcsődét, bízik benne, hogy a fejlesztésekkel vonzó intézményt alakítottak ki a kisgyermekes családoknak. Mindemellett a beruházást a városkép szempontjából kiemelten is fontosnak tartja, gratulált a kivitelezőknek, hogy ilyen színvonalasan, az eredeti állapotának megfelelően állították helyre patinás épületet.

Kocsis Lászlóné, a helyi Egyesített Bölcsődék Központjának vezetője szerint az épület méltón fejezi ki a szakmai elhivatottságukat. Hagyományos alapokon a modern kor szellemiségének megfelelően dogozhatnak majd a bölcsődében.

Hajdu László polgármester arra ösztönzött mindenkit, hogy merjünk nagyot álmodni, és dogozzunk azért, hogy a kerületben minden intézmény megújuljon.

Az ünnepség végén virágcsokorral köszöntötték a Fő úti bölcsőde egykori vezetőjét, Czimermann Jánosnét és a jelenlegi részlegvezetőt, Naszekné Ladola Erikát, valamint Kocsis Lászlónét.

A meghívó szerint megjelenésünk után, december 16-án délután fél 6 órakor a Zsókavár utca 46-62. számú társasháznál is átadóünnepséget tartatnak. Az épületen homlokzati és tetőfelújítást végzett az önkormányzat uniós források bevonásával. A beruházás eredményeként többek között hőszigetelték az épület homlokzatát, továbbá a tetőn hő- és vízszigetelést végeztek.

Comments are closed.