Pestújhelyi farsang

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A már hagyományosnak számító télűző felvonulás február 15-én délután 3 órakor kezdődik, amelyet a Pestújhelyi Közösségi Ház szervez a Pestújhelyi Fiatalok közreműködésével – mondta Pintér Zsuzsa intézményegység-vezető. A fiatalok idén a Csillagok háborúját idéző jelmezekbe öltöznek, ezzel együtt a szervezők bárkit, bármilyen maskarában szeretettel várnak a Templom térre. A lényeg, hogy minél többen bújjanak jelmezbe, s mindenki hozzon magával hangkeltő eszközt – fedőt, kereplőt, dudát vagy kürtöt – a tél elűzésére.

Farsangi felvonulás/illusztráció

Farsangi felvonulás/illusztráció

A jelmezesek a Farsang Hercege vezetésével vonulnak az evangélikus templomtól a Pestújhelyi Közösségi Házig, a menetet dudás is kíséri. Mielőtt a ház udvarán a felvonulók elégetnék a telet szimbolizáló banyát, a résztvevők egy kis cetlire felírhatják azon tulajdonságukat, vagy azt a dolgot, amelytől szeretnének megszabadulni, majd rátűzhetik a bábura.

A sötét oldal elűzése után következik az igazi mulatság, az eszem-iszom, dínomdánom. A menü farsangi fánk, a kicsiknek fűszeres forralt almalé, a nagyoknak forralt bor lesz, a tűz mellett pedig táncolásra és beszélgetésre is lehetőség nyílik.

Comments are closed.