Pedagógiai napok az agressziókezelésről

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Konferenciával egybekötött pedagógiai napokat szervezett óvodái számára a XV. Kerületi Önkormányzat. A két szakelőadót közel kétszáz óvodapedagógus hallgatta meg, majd két napon át bemutató foglalkozásokat tartottak kerületi óvodáiban, ahol egymás jó módszereit, gyakorlatait is megismerhették.  Idén a konferencia témája a gyermekkori agresszió kezelése, illetve a pedagógusok életpályájáról szóló törvény óvodapedagógusokat érintő változásai voltak.

„A kerületi óvodáinkban becsülettel és tisztességgel helyt álló kiváló kollégáink a legtöbbet adják, ami a gyerekeknek adható: örömteli és tanulságos pillanatokkal ajándékozzák meg a legfiatalabb generáció tagjait – hangsúlyozta Cserdiné Németh Angéla polgármester a Polgármesteri Hivatal Dísztermében április 10-én megrendezett konferencián. – Megismertetik velük a mesék varázslatos világát, a tudás és a tanulás izgalmát, a mozgás és az alkotás örömét. Megtanítják őket egymás elfogadására, a kölcsönös tiszteletre, környezetünk megóvására és a természeti értékeink óvására. ”

Az önkormányzat sok mindenben segít az óvodáinak. Saját forrásaiból hat pedagógiai asszisztenst, két-két dajkát, dietetikust és egy fejlesztő pedagógust biztosít a három összevont óvoda 16 intézménye számára. Minden évben tavasszal szakmai továbbképzést szervez az óvodapedagógusoknak.

Comments are closed.