Párduc kapusiskolája

Grosics Gyuláról, az Aranycsapat legendás kapusáról már sok mindent elneveztek. Az azonban nem adatott meg neki, hogy az általa képviselt kapusörökséget valaki továbbvigye. Ezt a hiányt pótolta Rabóczki Balázs, a REAC Sportiskola SE kapusedzője, aki a „Fekete Párducról” nevezte el újonnan indított kapusiskoláját.

Kapusedzés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kapusedzés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Versenyt futottunk az idővel, hisz Gyula bácsi régóta betegeskedett – mesélte az egykori kétszeres válogatott kapus. – Nagyon örült, amikor megkerestük a róla elnevezendő kapusiskola ötletével, amelyet aláírásával is támogatott. Lehet, hogy ez volt az utolsó aláírása életében, mert nem sokkal később eltávozott közülünk.
Grosics Gyula, aki másfél évtizeden át a REAC elődjének számító Volán SC elnöke volt, sajnos már nem lehet ott a róla elnevezett kapusiskola ünnepélyes megnyitóján. Sági Ferenc, a sport­iskola elnöke tájékoztatása szerint a szeptember 27-i REAC–Vác NB III-as bajnoki találkozó előtt avatják fel a Grosics Gyula Kapusiskolát.
Az ötletet az adta, hogy Budapesten hiánycikk a cél­irányos kapusképzés – mondta Sági Ferenc. – A kapusiskola önálló intézményként működik majd, a feltételeket a sportiskola biztosítja.
A tervek szerint hetente két-három alkalommal lesznek kapusedzések a Budai II László stadionban. Főleg azokat a leendő vagy már kapusként játszó jelentkezőket várják, akik olyan alsóbb osztályú csapatokban védenek, ahol nem vagy nehezen megoldott a kapusedzés. De olyan amatőröket is szívesen fogadnak, akik nem sportklub színeiben védenek, ám érdeklődnek a poszt iránt.
Sági Ferenc és Rabóczki Balázs is nagy reményeket fűz az új iskolához, terveik szerint a jövőben akár külföldi edzők bevonásával és nemzetközi edzőtáborokban is tarthatnak majd képzéseket.

Comments are closed.