Ovisok versengtek a pumpapályán

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Ügyességi versenyt rendezett az újpalotai óvodások számára a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztálya, illetve az Ö.T.H.É.T. Egyesület. A rendezvény apropóját az adta, hogy pályázati és önkormányzati beruházásból néhány hónapja egy úgynevezett kerékpáros pumpapályát építettek a Kőrakás parkban.
Az aktív Magyarországért felelős államtitkár által kiírt „Országos Bringapark Program 2023” keretében megvalósult újpalotai pumpapálya közel 73 millió forintból épült meg. Az októberben átadott létesítmény Budapest egyik nagy – ha nem a legnagyobb – köztéri kerékpáros pályája lett.
„Ezen a területen 20 évvel ezelőtt egy játszótér állt pár játszóelemmel – mondta el Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki Tóth Imre alpolgármester társaságában szurkolta végig az óvodások versenyét. – Azonban az idők folyamán a játszóelemek megrongálódtak, végül el is kellett bontani őket. Így a terület funkcióját veszítette, és a bokrok meg a gyomfák szép lassan körbe zárták. A célunk az volt, hogy a Kőrakás park ezen részét rehabilitáljuk, és egyben a szabadidős sportolási lehetőségeket is bővítsük. A bringapark megvalósításával egy új, modern kültéri közösségi tér jött létre, ahol kicsik és nagyok aktívan tölthetik el a szabadidejüket.”
Az új bringapark az elmúlt hónapokban a fiatalok kedvelt helyévé vált. Az óvodások közül eddig még csak kevesen ismerték a pályát, a versenyt követően valószínűleg sokan látogatják majd a szüleikkel a létesítményt. Az első óvodás ügyességi versenyt a Kavicsos Tagóvoda nyerte, a Nádastó, a Hartyán, a Páskompark és a Micimackó Tagóvodák előtt, ám minden gyerek vidáman ment haza.
A Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztálya ősszel majd azoknak a nagyobb gyerekeknek is szeretne versenyt szervezni, akik már nagyobb bátorsággal és napi rendszerességgel használják a pumpapályát.

Comments are closed.