Ötvenéves az Újpalotai Vásárcsarnok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Sok programmal kedveskednek a látogatóknak

Egykor bolgárkertészet működött az 50 éve átadott Újpalotai Vásárcsarnok területén. Naponta 13-14 ezer vásárló fordul meg itt. Szakály Kis Csilla ügyvezetővel beszélgettünk, aki elmondta, kétnapos rendezvénysorozattal ünneplik meg a születésnapot.

Ötven éve nyitott meg az Újpalotai Vásárcsarnok és Piac. Mi volt itt előtte?

Bolgárkertészet működött a területen. Az újpalotai lakótelep mérete, a lakossági igények indokolták, hogy itt vásárcsarnok épüljön. 1974-ben adták át, az akkori Budapest egyik legkorszerűbb piaca volt, ahol a termelők fedett helyen árulhatták a termékeiket. Tíz évvel később épültek meg a környező üzletek. 2014-ben gyarapodott azzal az új résszel, ahol jelenleg a termelői piac működik, így már összesen 10 ezer négyzetméteren várjuk a kedves lakosságot.

Hány vásárló fordul meg itt egy-egy napon?

Készült egy felmérés, amely szerint 13-14 ezren keresnek fel bennünket. A termékskála igen széles, a hús- és hentesárutól a zöldségféléken át a péksüteményekig. Működik itt ABC, nagyon népszerű a savanyúságos sorunk. A termelői soron vállalkozók és őstermelők is jelen vannak. Utóbbiak jellemzően idénytermékekkel. Van virágos, étkezde, szolgáltatósor, háztartásicikk-árus, kulcsmásoló, cipőjavító – hosszasan lehetne sorolni az újpalotai piac kínálatát.

Hogyan ünneplik az 50. születésnapot?

Június 1-jére és 2-ára szervezünk rendezvényeket. A legkisebbeknek rengeteg programot tartunk, és azoknak is szeretnénk kedveskedni, akik esetleg még emlékeznek az 50 évvel ezelőtti vásárcsarnokra. Délelőttönként a sétányon lesznek a látnivalók. Fellép Kovácsovics Fruzsina és a Hahó együttes. A termelői piac területén kapnak helyet a vendéglátók. Június 1-jén, szombaton Gájer Bálint énekes és a Bon-Bon együttes szerepel, majd B. Tóth László retródiszkójával zárul a nap. Vasárnap Bereczki Zoltán, Király Viktor és a Bestiák zenekar lép színpadra. Bízom benne, hogy akik ellátogatnak hozzánk, valamennyien jól érzik majd magukat.

Comments are closed.