ÖTHÉT-ből 365 nap lett

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Makai Ferencet, az ÖTHÉT Egyesület elnökét februárban választotta meg a képviselő-testület a Környezetvédelmi Közalapítvány élére. Azonban az alapítvány új korszaka csak ősszel kezdődhetett el.

Makai Ferenc/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Makai Ferenc/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Ez nem gátolhat meg abban, hogy a korábban létező, de a gyakorlatban nem működő alapítványt felvirágoztassuk – mondta az új vezető. – Az alapítványnak az a dolga, hogy egész évben a kerület környezetvédelmét szolgálja.

Az alapítvány első hivatalos tevékenysége a Virágos Porta pályázat elbírálása volt. A novemberi hulladékmentes hétre egy rajzpályázatot szeretnének kiírni, és november 15-ére, 16-ára és 17-ére kerülettakarítást szerveznek.

– Az első napra várjuk majd az időseket és a fiatalokat, akik tenni akarnak a kerületért. A második napra az iskolásokat hívjuk, míg a harmadik napon a kerületi civil szervezeteket mozgósítjuk – mondta az elnök.

Pingvin Pityu/Fotó: XV Média, Vargosz

Pingvin Pityu/Fotó: XV Média, Vargosz

Makai Ferencnek a jövővel kapcsolatban is sok terve van. Például a köztisztaság fontosságát népszerűsítő rövidfilmet készítene. Pontosabban nem ő, hanem az ÖTHÉT Egyesület népszerű Pingvin Pityuja, illetve a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Kuka Manója.

– Jövőre aktívan részt vennénk a parlagfű-mentesítésben, illetve a Föld napi rendezvények szervezésében. Továbbra is támogatnánk a virágos portákat, az októberi tisztasági hónapban és a hulladékmentes héten is szerepet vállalnánk, illetve együttműködést kötnénk az FKF Zrt.-vel, az Italos karton környezetvédelmi egyesüléssel és az ÖTHÉT Egyesülettel – sorolja Makai Ferenc.

A legfontosabb terv pedig a „Fogadj örökbe egy teret!” lenne, melynek keretében a kerületi iskolák vállalnák, hogy a tanév során egy-egy közterületet havi rendszerességgel rendben tartanának, az iskola nevét a téren  tábla is megörökítené.

Comments are closed.