Óriásgombócok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nyáron a fagylalt a legnépszerűbb édesség, azonban az egyik legkönnyebben romló élelmiszer is, ezért fogyasztásakor érdemes odafigyelnünk egy-két apróságra. Fontos különbséget tenni a fagylalt és a jégkrém között, hiszen előállításukban különböznek. A fagyi cukrászati technológiával, speciális fagyasztással a fogyasztás helyszínén készülő termék, míg a jégkrém szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt, melyet fagyasztott állapotban tárolnak és árusítanak. Vásárolhatunk hagyományos vagy kézműves fagylaltot, amelyet a cukrászmester készít, és egyre több helyen árulnak adagolt jégkrémeket.

Fagylaltozók/XV Média, Nagy Botond

Fagylaltozók/XV Média, Nagy Botond

Mivel a fagylalt felületén könnyen megtapadnak a rovarok és az egyéb szennyeződések, fokozott figyelemmel legyünk az árusítóhely tisztaságát illetően. Mindig olyan helyről vásároljunk, ahol a pult a vendégek felől zárt, az adagolókanalat folyó vizes öblítőben mossák le. A fagylalt ne legyen olvadt, a tölcsért pedig szalvétával együtt adják oda.

Ha pedig olcsón, extra méretű nyalánkságra vágyunk, mindenképp térjünk be a Hubay Jenő téren újonnan nyílt Kuckó Fagyizóba, ahol kicsi és nagy gombóc között választhatnak 100 és 160 forintért, az ízkavalkád pedig önmagáért beszél.

Comments are closed.