Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Olvasásnépszerűsítő program indult „Olvasni jó, olvasni menő” címmel a főváros tizenegy kerületében. A könyvtári beiratkozási és kölcsönzési akció április 2-től május 15-ig a Fővárosi Önkormányzat, az ÖTHÉT Egyesület, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint az I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX. és XX. kerületek önkormányzatainak együttműködésében valósul meg.

„Egy olyan programról beszélünk, amely a XV. kerületből indult – büszkélkedett Cserdiné Németh Angéla a Zsókavár utcai Szabó Ervin Könyvtárban tartott programnyitó sajtótájékoztatón. – Kezdeményezője Makai Ferenc önkormányzati képviselő, az ÖTHÉT Egyesület elnöke volt. A projekthez a második alkalommal hét, idén pedig már 11 kerület önkormányzata csatlakozott.”

A program lényege, hogy április 2-től május 15-ig minden 3 és 14 év közötti új beiratkozó közül, aki legalább egy könyvet kivesz, illetve régebbi könyvtártag közül, aki legalább két könyvet kikölcsönöz, május 21-én 17.00-kor 25 főt kisorsolnak majd, valamennyien értékes ajándékot kapnak. A program főtámogatója dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes.

A program elindítója, Makai Ferenc tájékoztatása szerint a kampány már az első két alkalommal elérte célját, hiszen több ezer új tagot hozott a könyvtáraknak, jelentős részük azóta is szeret olvasni.

„Idén 120 éves a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, és az ünnepi programjaink közé jól illeszkedik az „Olvasni jó, olvasni menő” kampány is – emelte ki Kovácsné Koreny Ágnes, a fővárosi könyvtárhálózat főigazgatója. – Minden lehetőséget szeretnénk kihasználni, hogy minél több gyerekkel szerettessük meg az olvasást.”

Nagy valószínűséggel ennek a kampánynak is köszönhető, hogy a XV. kerület három könyvtárában a 2022-es adatokhoz képest tavaly 15 százalékkal nőtt a tagok száma.

Comments are closed.