Okányi bronzérem

Augusztus első hétvégéjén rendezték a XIX. Okány Kupa nagypályás U13-as labdarúgótornát, melyen a REAC, a hazai Okány, a Mezőberény, a gyulai Grosics Akadémia és a Békéscsaba együttese vett részt.

Okány-kupa/Fotó: XV TVAz első meccsen a hazaiak – akiknél öt túlkoros is szerepelhetett – nem tudtak különösebb ellenállást kifejteni. Az első percek még kiegyenlített játékot hoztak, de a folytatásban az okányiak már annak is örültek, ha átjutottak a palotaiak térfelére. Ennek megfelelően csak a gólarány volt kérdéses, végül a REAC 6–0-val kezdte a kétnapos tornát.
A folytatás is hasonló jóra sikeredett, hiszen a Mezőberényt ugyanilyen arányban győzték le a REAC játékosai. De amíg az első találkozón öten osztoztak a gólokon, addig a második összecsapáson Bocsi Benjamin és Nagy Krisztián „igazságosan” elfelezte a féltucatnyi gólt.
Másnap először a gyulaiak vártak a fővárosi együttesre, ám a csapat álmosan kezdett az eddigi legerősebb ellenfele ellen. Az egy nappal korábban remeklő Bocsi büntetőt is hibázott, így a szünetben a Békés megyeiek vezettek. A folytatásban a REAC mindent megtett az egyenlítésért, de ez csak az utolsó előtti percben sikerült. Pontot azonban így sem sikerült szerezni, hiszen a lefújás előtti pillanapokban a gyulaiak megszerezték a győztes gólt.
A Békéscsaba elleni találkozónak úgy mehettek neki a palotai fiatalok, hogy győzelem esetén első, döntetlennél második, vereség esetén a harmadik helyen végeznek. A végletekig ki­éle­zett találkozón a csabaiak lőttek gólt, és előnyüket sikerült megőrizniük a lefújásig, így a REAC a tavalyhoz hasonlóan bronz­érmes lett.
– A torna első napján jól játszottunk, de a folytatásra elfáradtunk. Célunk volt a minél jobb szereplés, de nem vagyunk elkeseredve a harmadik hely miatt. Biztosak vagyunk benne, hogy hosszabb távon hasznunkra válik ez a megmérettetés – mondta Tóth János,  REAC vezetőedzője, akinek irányításával idén bajnoki címet szerzett az együttes.

Comments are closed.