Nyitott kapitányság

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysága már jó ideje lehetőséget biztosít a helyi oktatási intézményeknek arra, hogy a diákok betekintést nyerjenek a rendőrség működésébe. Előzetes bejelentkezések alapján egész évben fogadnak gyerekcsoportokat, akiket végigvezetnek az épületen.

Nyílt nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Nyílt nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Ez a program június 5-én újabb állomásához érkezett, ugyanis nyílt napot tartottak a Széchenyi téri épületben. Az eseményre mintegy száz hetedik és nyolcadik osztályos diákot hívtak meg (a Száraznád, a Pestújhelyi és a Kolozsvár utcai iskolákból), akik a rendőrség udvarán felállított sátrakban bűnmegelőzési és drogprevenciós, illetve közlekedésrendészeti és baleset-megelőzési előadásokon vehettek részt, valamint kutyás, bűnügyi technikai és intézkedéstaktikai bemutatókat láthattak, továbbá a fogdát is megtekinthették.

A fogdát is megmutatták a nyílt napon/Fotó: XV Média, Vargosz

A fogdát is megmutatták a nyílt napon/Fotó: XV Média, Vargosz

Galambos Ferenc alezredes elmondta, a „Nyitott kapitányság” – programból hagyományt kívánnak teremteni és bíznak benne, hogy a látványos bemutatók hatására a jövőben még több iskolás szeretné megismerni a rendőrök munkáját.

Comments are closed.