Nem esett ki a REAC

Az idei labdarúgószezon legfontosabb híre ez volt a kerületi focirajongók számára. Ugyanakkor ezzel az egy mondattal mindent el is mondtunk a csapat teljesítményéről. A néhány éve még NB I-ben szereplő REAC mélyrepülése remélhetőleg véget ér, és innentől kezdve csak az építkezésről szólhatnak majd a hírek.

REAC/Fotó: reacfoci.hu

REAC/Forrás: reacfoci.hu

Ezt a reményét fogalmazta meg Sági Ferenc, a rákospalotai egyesület nemrég kinevezett ügyvezetője is, aki elmondta, hogy a putnoki meccs lefújását követően – amelyet a REAC 2-0-ra megnyert – szinte azonnal elkezdték a tárgyalásokat az erősítésekől. A szakember szerint szeretnék elkerülni az olyan helyzeteket, mint amelybe télen kerültek, amikor mindössze egy napjuk volt arra, hogy a keretből távozókat pótolni tudják. A tavaszi szezont nagyrészt a saját utánpótlására támaszkodva játszotta végig a REAC, amely akár biztató is lehet a jövőre nézve.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly átszervezte a nemzeti bajnokságot, csökkentette az NB II-es csapatok számát, így az NB III látványosan megerősödött. A változásokról sokat elmond, hogy a Keleti-csoportból, amelyben a REAC volt az utolsó bent maradó, többek között a Ferencváros második számú csapata esett ki. A REAC számára nagyon fontos volt a bent maradás, a XV. kerületnek a Testvériség SE révén van már egy Budapest I. osztályú csapata, és a palotai futballkultúra mindenféleképpen megérdemli, hogy nemzeti bajnokságban szereplő együttese is legyen.

A REAC játékosai június elején még levezető edzéseket tartottak, majd a stáb és játékosok szabadságra mentek. A felkészülést várhatóan július elején kezdi az új keret.

Comments are closed.