Negyedszázada fodrász Pestújhelyen

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Legidősebb kuncsaftja 95, a legfiatalabb pedig 2 éves

Kármán Csilla 25 éve nyitotta meg első fodrászüzletét Pestújhelyen. A kétgyermekes családanya azóta már új üzletben dolgozik – az elsőtől alig száz méterre –, ám sosem vált meg sem Pestújhelytől, sem a szakmájától. A negyedszázados jubileum ünneplésére vendégeit is meghívta egy koccintásra.
„Nagy örömmel tölt el, hogy a munkám egyben a hobbim is. Ez ugyanis egy különleges és összetett szakma, hiszen ügyfeleim rendre bizalmukba fogadnak, amivel sosem éltem vissza. Mindig a tudásom legjavát adom, és a szépülni vágyók ezt értékelik is.”
Kármán Csilla tényleg tudhat valamit, mert bár nem hirdeti magát, özönlenek hozzá a vendégek. Olyannyira nagy ez a kör, hogy az ebbe újonnan belépőknek igencsak türelmesnek kell lenniük ahhoz, hogy időponthoz jussanak.
„Természetesen van munkaidőm, hétfőtől szerdáig délután, a hét második felében pedig délelőtt dolgozom, de sokszor azt veszem észre, hogy egész napokat a Pestújhelyi úti fodrászüzletemben töltök, sőt gyakran még hétvégén is bent vagyok.”
A jubiláló fodrász tősgyökeres kerületi lakos. A szakmát az újpalotai mesterfodrásztól, Kovács Istvántól tanulta. „Neki köszönhetően én is »univerzális« fodrász lettem, azaz női és férfi frizurákat is készítek. Legnagyobb örömömre a vendégköröm jelentős része családokból áll, amelyeknek többségét immár 20-25 éve vendégemként tisztelhetem.”
Az első fodrászüzlete a Pestújhelyi út–Madách utca sarkán nyílt, ahonnan két év után egy 30 méterre levő önkormányzati üzlethelyiségbe költözött át. Majd nyolc év után ismét váltania kellett, akkor ment át az Apolló utca túloldalára.
„Immár 15 éve ezen a helyen dolgozom, Demeter Katalin kozmetikussal párban. Nagyon fontos számunkra a szakmai fejlődés, a megújulás. Ezért évről évre nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan képezzük magunkat. Így minden korosztály igényének eleget tudunk tenni. Az évek során a fodrásziskola mellett masszőri, pedikűrös és műkörmös végzettséget is szereztem, de ma már csak a fodrászattal foglalkozom. Azt viszont nagy alázattal és mindig a vendégeim érdekeit szem előtt tartva teszem. Az évek alatt több lehetőségem is adódott arra, hogy belvárosi neves mesterfodrászokkal dolgozhassak. De számomra nem volt kérdés, hogy a meghitt légkörű, családias kis üzletemet választom. Ahol hosszú évek alatt bizalmas, szeretetteljes és baráti kapcsolatok szövődtek.”
Kármán Csillához sokan járnak rendszeresen. A legidősebb kuncsaftja 95 éves, a legfiatalabb pedig alig 2. Ebből a gazdag vendégkörből sokan el is jöttek május 24-én, hogy a jubileum alkalmából koccintsanak szeretett fodrászukkal. „Ehhez a 25 évhez a vendégeim is kellettek. Szóval ez nemcsak az enyém, hanem sokkal inkább a mi közös történetünk.”

Comments are closed.