Kedvezményes belépő nagyszülőknek az állatkertbe

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A 2016-os nyári vakáció idejére a Fővárosi Állat- és Növénykert kedvezményes belépést kínál az unokájukkal érkező nyugdíjasok számára. A városligeti intézmény azért döntött így, mert a szülők – magától értetődően – ritkán tudják szabaddá tenni magukat a vakáció teljes idejére, így igen gyakran a nagyszülők hozzák el a gyermekeket az állatkertbe – írja a budapest.hu.
Június 15-től augusztus 31-ig vehető igénybe az unokával érkező nagyszülőknek kínált belépési kedvezmény a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az egy fő nyugdíjas és egy fő 14 éven aluli gyermek belépésére felhasználható nagyszülő+unoka jegy, amelyet az egyszerűség kedvéért sokan csak „nagyijegynek” neveznek, 3500 forintért váltható meg az állatkert pénztáraiban. Ez azt jelenti, hogy az eleve kedvezményes nyugdíjasjegy és gyermekjegy szokásos árához képest további 12,5 %-os kedvezményt kínálnak azoknak a nagyszülőknek, akik unokájukkal keresik fel a kertet.

A kedvezmény igénybe vételének csupán annyi a feltétele, hogy a nagyszülőnek fel kell mutatnia nyugdíjas-igazolványát, illetve nyugdíjszelvényét, ám a rokonsági kapcsolatot az intézmény külön nem ellenőrzi.

A Fővárosi Állat- és Növénykert azért döntött a nagyszülő+unoka kedvezményes belépőjegy bevezetése mellett, mert a nyári vakáció idején a gyermekeket igen gyakran a nagyszülők hozzák el az állatkertbe, hiszen kevés szülő tudja magát szabaddá tenni az iskolai vakáció teljes időtartamára.

Az intézmény ezzel a kedvezménnyel igyekszik a nagyszülők és unokáik kedvére tenni, s minél gyakoribb látogatása ösztönözni őket.

Comments are closed.