Nagyobb figyelmet kapnak a játszóterek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Elvégezték a kerületi játszóterek állapotfelmérését augusztus és szeptember folyamán. Ennek alapján a képviselő-testület november elején intézkedési tervet fogadott el a játszóhelyek felújítására.

Az előterjesztésben azt határozták meg, hogy a kerületben ne legyenek elszórtan korszerűtlen, kihasználatlan játszóeszközök, hanem jó minőségű játszóterek biztosítsák a gyerekek szórakozását. Ezért a rossz állapotban lévő, elhasznált, csak gazdaságtalanul felújítható és kihasználatlan játszótereket megszüntetik, elbontják. Ilyen például a Páskom park 35. melletti és Őrjáró téren lévő.
Az olyan rossz állapotban lévő, de még felújítható eszközökkel felszerelt játszótereket, mint a Drégelyvár u. 1–7., illetve a Nyírpalota 1–21. mellettit pedig összevonják és áttelepítik.
A képviselők elfogadták az akadálymentes játszótér programot, ami a mozgássérült és fogyatékos gyerekek számára is használható játszóeszközök telepítését tűzte ki célul. Ennek első elemeként jövőre a Molnár Viktor és a Lőcsevár utca sarkán egy akadálymentes játszóhely épülne, a következő években pedig további játszóterekre telepítenének akadálymentes játszóeszközöket.
Tervek szerint az önkormányzat 2018-ban 25 millió forintot biztosít a játszókertek felújítására és karbantartására. Ezenfelül nettó 3 és fél millió forintot szavaztak meg a Hartyán közi, nagyobb gyerekeknek való játszótér balesetveszélyes állapotának megszüntetésére, valamint nettó 20 millió forintot a Drégelyvár utca 7–11. szám melletti játszótér áttelepítésére és korszerűsítésére.

Comments are closed.