Modern parkot kapott a MÁV-telep

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Átadták november 28-án a MÁV-telepen az Ozmán utcai rekreációs parkot, amelyet az egykori óvoda helyén alakítottak ki.

Parkavató/Fotó: XV Média, Vargosz

Parkavató/Fotó: XV Média, Vargosz

Az Ozmán utca és a Szent korona útja által közrefogott egyhektáros terület nagyobbik felén alakította ki a Répszolg a kerület új közpark­ját. A csaknem 70 millió forintból felépült parkban az egészen kicsi gyerekektől az idősekig mindenki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási, pihenési, szórakozási lehetőséget.
A mintegy 4500 négyzetméteres területen egymástól jól elkülönítve két játszóteret alakítottak ki, az egyik az 1–6 éveseknek, a másik a 6–12 éveseknek kínál szórakozást. A park másik szegletében kültéri fitneszpark és pingpongasztal várja a sportolni vágyókat, emellett pedig egy strandröplabdapálya is lehetőséget biztosít a mozgásra. A pihenést, lazítást hivatott biztosítani a tervezők által napozódombnak képzelt 2-3 méter magas füves, virágos dombocska, melynek tetején két napozóágy várja a pihenni vágyókat. A domb mintegy leárnyékolja az idősebbeknek szánt három sakk­asztalt.
A parkban található egy pavilon, ahol pelenkázóval felszerelt WC-t is kialakítottak. A sétányokkal szabdalt liget közvilágítását napelemes kandeláberekkel oldották meg. A zöldítést, azaz a cserjék, virágok kiültetését a Répszolg saját forrásból valósította meg.
– A parkot főállású gondnok vigyázza majd, aki a növények gondozását, a takarítást végzi, és természetesen ügyel a rendre – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől. Aki azt is elmondta, hogy a tér másik fele megmaradt kutyafuttatónak, amelyet – ha a költségvetés engedi – jövőre négylábúaknak való játékokkal is felszerelnek.

Comments are closed.