Mindennapi szívességeink

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulását az örökletes tényezők mellett az életmódunk is befolyásolja, ilyenek a dohányzás, helytelen táplálkozás vagy az elhízás. Többek között erről is szó volt szeptember 30-án a Csokonai Művelődési Házban, ahol a szív világnapja alkalmából az önkormányzat támogatásával egészségnapot szervezett a Hetednapi Adventista Egyház.

Fotó: XV Média, Vargosz

Bár a gyerekek jobbára a vegán csokikóstoló körül forgolódtak, a felnőttek érdeklődése a szakelőadások és a különböző életmóddal kapcsolatos bemutatók felé fordult. Egy idősebb hölgy elmondta, hogy a környéken hallott a rendezvényről, melyet igen hasznosnak tartott, külön kiemelte dr. Demény János orvos prezentációját, aki számos megfontolandó tanácsot is adott szívünk egészsége érdekében. Hogy 12 évvel tovább dobogjon, be kell építeni az életmódunkba a rendszeres mozgást, elegendő vízivást, illetve a diófélék, hüvelyesek és a piros bogyós gyümölcsök gyakori fogyasztását, továbbá a rostbevitelt. A szervünknek hasznos gyógynövényekről Köbel Wolfgang fitoterapeuta beszélt, míg Tóth Gábor élelmiszeripari fejlesztőmérnök a táplálkozás-élettani, biokémiai oldalát közelítette meg.
A szeretetnyelv és a párkapcsolati témák főként a nőket vonzották. Csókási Pál lelkész pedig arról beszélt, hogy nem vallási célzattal fogtak bele a szervezésbe, azonban tagadhatatlan, fizikai egészségünk nagyban függ a lelkiállapotunktól is. A programsorozatukat ebben a szellemben folytatják november 5-én, 12-én és 19-én a Csokonaiban, amikor is a gyógyítás témakörét veszik górcső alá.
A rendezvény kiemelt része, az ételkóstoló sok érdeklődőt csábított az asztalokhoz, főként vegán finomságokat, recepteket osztottak meg a résztvevőkkel. S hogy mennyire népszerűnek bizonyult, jól mutatta, hogy főzőtanfolyamot is terveznek október 11-én és 17-én a Csokonaiban, utána pedig az Őrjárat utcában ragadnak fakanalat. Bővebb információ a +36 20 379 6080-as számon kérhető.

Comments are closed.