Megalakult a Fővárosi Közgyűlés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Alakuló ülését tartja a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármesteri hivatal dísztermében november 5-én 11 órakor kezdődött ülésen többek között megválasztották a főpolgármester-helyetteseket. Előtte a képviselők átvették a mandátumukat, köztük Cserdiné Németh Angéla polgármester is.

Frissítés: Cserdiné Németh Angéla három fővárosi bizottságban is helyet kapott, sőt az egyik legfontosabb testület vezetője lett. A XV. kerület polgármesterét választották a Városfejlesztési és Közlekedési Bizottság elnökének, valamint tagja lett a Közbeszerzési Bizottságnak és az Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési Bizottságnak is.

A Mindenki a Tizenötödikért-frakció két tagja is részt vesz a fővárosi bizottsági munkában: Bihal Dávid a Városfejlesztési és Közlekedési Bizottságban, Legárd Krisztián pedig az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságában lett külső tag.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Gy. Németh Erzsébet (DK) a humán területek irányítójaként, Tüttő Kata (MSZP) a városüzemeltetés területén, Dorosz Dávid (Párbeszéd) a klímavédelemben, Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) az átláthatóságért és részvételiségért felelősként, míg Kiss Ambrus politológus általános helyettesként és a pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettesként segíti a továbbiakban Karácsony Gergely főpolgármester munkáját.

Fotó: XV Média / Vargosz

Megszavazta a közgyűlés, hogy Tarlós István végkielégítését a duplájára, azaz bruttó 7 777 926 forintra emeljék.

Az ülésen tárgyalnak majd az „Ezaminimum!” antikorrupciós minimumprogram megvalósításáról, a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról, a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács létrehozásáról, a „rabszolgatörvény” alkalmazásának kizárásáról, a klímavészhelyzetről, az Egészséges Budapest Program továbbfejlesztéséről és a városligeti fejlesztéseket érintő javaslatokról is.

Comments are closed.