Már lehet nevezni az Aranyanyu Díjra

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Már lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

A díjat azért alapította hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését – közölték az MTI-vel a szervezők.
A Richter Aranyanyu Díjjal az elmúlt öt évben eddig 37 segítő szakmában dolgozó nőt tüntettek ki, így általuk olyan területek is figyelmet kaphattak, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.
Tavaly új kategóriát hoztak létre, így először kaphatták meg az elismerést a szociális területen dolgozó nők.
Idén is négy kategóriában várják az ajánlásokat szeptember 15-ig a kiírás holnapján, ahol maximum 1500 karakteres, személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt szakembert, kiemelve a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét és azt, hogy miért tartja érdemesnek őt jelölője a díjra.

A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a közönség internetes szavazással dönthet a nyertesekről. A zsűriben Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea tréner, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő foglalnak helyet. A díjátadót novemberben tartják.

Comments are closed.