Lendületben az egészség!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Czabán iskolában finom illat terjengett az ebédlőből, a gyerekek profi szakácsokat meghazudtoló mozdulattal szeletelték a gyümölcsöket, melyből szemet gyönyörködtető saláta készült. Közben előkerültek az asztalitenisz kellékei, míg a tornateremből latin-amerikai dallamok szűrődtek ki a zumba kedvelőinek nem kis örömére. Szombat délelőtt számos program várta a gyerekeket, így nem meglepő, hogy a Czabán Általános Iskola tanulói hétvégén is szívesen töltötték idejüket az intézményben.

Egészségnap/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Egészségnap/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Felföldi Márta pedagógus elmondta: október 18-án a TÁMOP 3.3.8 pályázat Esély a Czabánban című projektjének keretében egészségnapot szerveztek a növendékeiknek és családtagjaiknak.

– Célunk, hogy a szülőkkel még szorosabban együtt működjünk, és ezáltal a gyerekeink hétköznapjai élményekben gazdagabban, tartalmasabban teljenek. Az egészségnap remek alkalmat teremtet arra, hogy mozgalmas és egyben élményekkel teli közös foglalkozást tartsunk tanulóinknak és hozzátartozóiknak – tájékoztatott a tanárnő.

A felnőttek szakmai segítséget is kaptak a gyermeknevelés területén több témában. Védőnői tanácsadás mellett kozmetikus a természetes testápolásról beszélt, míg Dr. Tátrai Zoltán Sándor rendőr főtörzsőrmester és Geist Gábor addiktológiai szakértő a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében tartott előadást. A tanácskozáson többek között az is kiderül, hogy a rendőrség szeptemberben új drogprevenciós programot indított.

A diákok különböző ügyességi és sportversenyeken mérhették össze tudásukat, valamint egy mentőautót is megnézhetek belülről.

Comments are closed.