Legtöbb sakkozó egy helyen

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A REAC Sportiskola Sakkszakosztálya harmadik alkalommal rendezte meg a gyermek sakkversenyt, amely szép lassan az ország legkedveltebb utánpótlás sakkeseményévé növi ki magát, hiszen sokan jelentkeznek a megmérettetésre. Ma már hat iskolában és kilenc óvodában képzik a gyerekeket a sakk fortélyaira, a sportiskolát pedig egy felnőtt- és két ifjúsági csapat képviseli a különböző bajnokságokban.

Sakkverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

Sakkverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

Az idei Rákospalota-kupára százötvenen jelentkeztek, és a versenynek helyet adó Hubay Jenő Zeneiskola koncertterme ezúttal is szűkösnek bizonyult. László Tamás polgármester a megnyitóbeszédében reményét fejezte ki, hogy a miniszterelnök nemrég tett ígérete, miszerint állami támogatásból sportcsarnok épülhet a kerületben, hamarosan megvalósul, így a helyprobléma is megoldódik.

A verseny szervezői az indulókat négy korcsoportba és tudásszint alapján összeállított csoportokba osztották. A REAC sakkozói hagyományosan jól szerepeltek, az A csoportban (itt ötvenen indultak) Farkas Ottó holtversenyben az első, Lepkó Bence pedig a negyedik helyen végzett, a B csoportban (harmincöt induló) Czimbalmos Gábor szintén holtversenyben lett első, míg a K csoportban (kilenc induló) Koczó Kristóf volt a legjobb.

A szervezők az ifjúsági csapatbajnokságban ötödik helyen végző REAC SISE ifjú sakkozóit, Kállai Ferencet, Orgovány Richárdot, Szűcs Andrást, Ükös Farkast is megjutalmazták.

Comments are closed.