Látogatóban a ház-vezetőnél

Átlagos olvasási idő: 2 perc
Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Szeptember elejétől Jánkfalvi-Suri Andrea személyében új vezetője van a Kozák téri Közösségi Háznak. Az új telephelyvezető azt a Bezerédi Erikát váltja, akit tavaly szeptemberben a Csokonai Kulturális Központ élére neveztek ki.

– Egy éve állok szoros kapcsolatban a Kozák téri Közösségi Házzal – mondta az új telephelyvezető –, tavaly kezdtem el táncos foglalkozásokat tartani az érdeklődőknek. Időközben kiderült, hogy a házban művelődésszervezőt keresnek, s mivel nekem volt ilyen végzettségem is, megpályáztam az állást. Az idei Kozák téri Napot már belső munkatársként szerveztem és koordináltam, illetve a Csokonai Kulturális Központ Hangfoglaló programjának is én lettem a felelőse. Ezt követően kértek fel a ház vezetésére, amely szeptembertől vált hivatalossá.
Jánkfalvi-Suri Andrea személyében rutinos szakemberrel gazdagodott a kerületi közművelődés. Korábban magánvállalkozóként saját mozgásközpontot üzemeltettet a kerületben, ahol többek között gymstick, espirito, zumba és funkcionális csoportos edzéseket, valamint személyi edzéseket tartott. Riporterként dolgozott a TV2 Aktív és Tények című műsoraiban, ahol kommunikációs gyakorlatot és rengeteg tapasztalatot szerzett 2013 és 2016 között.
– Az elsődleges célom, hogy megtartsuk a jól bevált és közkedvelt programjainkat. Ám emellett nagyon sok tervünk van. A jövőben szeretnénk a fiatalokra fókuszálni, őket elsősorban interaktív programokkal kívánjuk bevonzani a házba. Emellett azt is rendkívül fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet a létezésünkre. Jómagam húsz évig laktam a kerületben, ennek ellenére sokáig nem tudtam a közösségi ház létezéséről, pedig ez egy igazi ékszerdoboz – mondta a szakember.
A figyelemfelhívás jó eszköze lehetne az épület M3-as autópálya felőli homlokzatának „kidekorálása” is, melyre, ha a költségvetés ezt lehetővé teszi, fiatal alkotók számára tervpályázatot írnának ki.
– A látogatottság szempontjából nagyon fontos, hogy még egy ilyen kicsi közösségi házban se legyen egyszemélyes a stáb, mert az a programok és a színvonal rovására mehet. Szerencsére ősztől már ketten végezzük a programszervezést, így lehetőségünk van a hétköznapok fellendítésére, illetve újabb események megvalósítására is – mondta a közösségi ház vezetője.
Az új telephelyvezetőre 2020-ban mindjárt egy komoly feladat vár: a Kozák téri Közösségi Ház ugyanis jövőre ünnepli majd 45. születésnapját. A tervek szerint az új évben egy koncert erejéig visszatérhet majd Rákospalotára az egykor a Kozák téri Közösségi Házból indult, és azóta világhírűvé vált Ando Drom együttes is.

Comments are closed.